Weboldalkészítés
Webáruház készítés
SEO
Cégarculat, névjegykártya, logó tervezés...
Weboldalkészítés
Egyedi weblap megoldások
» Weboldalak újratervezése, felújítása
» A weblapkészítés lépései
» Mi kerüljön a weblapra?
» Weboldal sablonok
Webáruház-készítés
Online értékesítés
Honlap arculattervek
Költséghatékonyan
Szerkessze weboldalát
Cégarculat tervezés
Az Ön cégére szabva
Online marketing
Látogatók azonnal
Referenciák
Tekintse meg munkáinkat
Kapcsolatfelvétel
Állunk rendelkezésére
Honlap készítés csomagok

A weblapkészítés lépései

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik vállalkozásuk számára weblapot szeretnének készíteni, de esetleg nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. A weboldalkészítés feladatnak főbb lépései a következők:

 1. Határozzuk meg, hogy mi a honlap létrehozásával a célunk: Marketing? Értékesítés? Új vevők szerzése? Kapcsolattartás a jelenlegi vevőkkel? Termékeinkhez, illetve szolgáltatásainkhoz fűződő segítségnyújtás? Cégünkkel kapcsolatos információk közlése?


 2. A cél ismeretében határozzuk meg azokat a témaköröket, amik mentén elkészíthetjük a weboldal struktúráját, menüpontjait, illetve körvonalazhatjuk a feltöltendő szöveges tartalmat. Ehhez a lépéshez tippeket találhat, ha ide kattint!


 3. Továbbra is a célt szem előtt tartva el kell készíteni, illetve össze kell gyűjteni a weboldalra feltöltendő szöveges, képi, audio, video, stb. dokumentumokat! Ezt a lépést minden esetben kifizetődőbb előre elvégezni, mert a honlap kivitelezése közbeni, vagy pláne utáni átalakítások kiadásokba kerülnek - hiszen felesleges és elkerülhető munkát igényelnek!


 4. Foglaljuk le a legalkalmasabb domain nevet
  , ez lesz az a cím, amit a böngészőbe beírva a látogatók megtalálhatják majd a weboldalt, illetve az Ön céges e-mail címei is ezt a domain nevet használhatják. A domain név kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a domain név kifejező és könnyen megjegyezhető legyen, és ne okozzon nehézséget a domain név szóbeli átadása – például telefonon történő e-mail cím megadásakor, stb. Jelenleg még viszonylag nagy számban használatosak olyan böngészők, amelyek URL-ekben – Internetes címekben, pl. http://www.webmasters.hu – nem támogatják az ékezetes betűket, ezért arra is érdemes odafigyelni, hogy a választott domain név ékezetek nélkül írva hogyan cseng. A következő oldalon ellenőrizheti, hogy az Ön által kiválasztott domain név, vagy nevek szabadon lefoglalhatók még, vagy valaki már lefoglalta-e azokat http://www.domain.hu/domain/szabad-e/.


 5. A következő lépés az Ön vállalkozásához, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illő egyedi grafikai arculatterv (design) elkészítése, vagy web designer céggel való elkészíttetése. Ezt a lépést nagyban megkönnyíti és felgyorsítja, ha Önnek már van egy kidolgozott cégarculat terve (logó, dokumentumsablon, jellemző színek, stb.), mely rendkívül jó kiindulópontul szolgálhat.


 6. Minden weboldalt egy úgynevezett webszerver gépen el kell helyezni. Ezek a szerver gépek (kiszolgálók) a nap 24 órájában üzemelnek és az Interneten keresztül folyamatosan elérhetők. Webtárhelyet az erre szakosodott cégektől lehet bérelni. Érdemes időközben tehát webtárhely szolgáltatót keresni, és előfizetni a honlap igényeinek megfelelő webtárhelyre. Ezt a lépést érdemes a honlap kivitelezőjével egyeztetni szakmai kérdések miatt. Ilyen kérdések például a bérelt tárhely mérete, szükséges email fiókok száma és mérete, szkript futtatási lehetőség, adatbázis lehetőségek, stb.


 7. Amint a weboldal grafikai elemei elkészülnek, el lehet kezdeni az Önök által előkészített szöveges és képi tartalmak feltöltését, ellenőrzését, esetleges módosításokat, javításokat. Ezzel tulajdonképpen kialakul a weboldal végleges változata.


 8. A weboldal létrejött, bárki számára elérhető a nap 24 órájában. De honnan jönnek majd a látogatók? Hogyan találnak rá az Ön oldalára? A weboldalak forgalmának döntő többségét, 60-90%-át a keresők adják. Hogyan érhető el, hogy az Ön vállalkozása számára fontos kulcsszavakra, illetve kulcskifejezésekre rákeresve az Ön weboldala az elsők között jelenjen meg? Olvassa el keresőoptimalizációról szóló oldalunkat! 9. A weboldal keresőoptimalizációja mellett nagyon fontos, hogy az oldalt működése során rendszeresen frissítsük, aktualizáljuk. Erre mind az új, illetve a visszatérő látogatók, mind pedig a keresők (Google, Yahoo!, stb.) igényei miatt van szükség. A weboldal folyamatos és könnyű, HTML szaktudást nem igénylő frissítését teszi lehetővé, ha a weboldal úgynevezett tartalomkezelő rendszerre épül. Website tartalomkezelő rendszerünkről itt olvashat részleteket. 10. Weboldal üzemeltetése
  Végül, de nem utolsósorban érdemes gondolni arra is, hogy a már működő weboldalunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseinkkel, fejlesztési ötleteinkkel, problémáinkkal vajon kihez fordulunk majd a jövőben. Sokszorosan kifizetődő lehet, ha a weboldalt készítő céggel folyamatos kapcsolatban maradunk, és a weboldal üzemeltetését rájuk bízzuk, ez általában csupán havi pár ezer forintunkba kerül, cserében bátran fordulhatunk szakemberekhez bármikor a felmerülő kérdéseinkkel.


Kapcsolatfelvétel Bízza ránk weblapjának elkészítését, vagy meglévő honlapjának felújítását! Kattintson ide és lépjen kapcsolatba velünk! Szívesen állunk rendelkezésére!

Webáruház készítés referenciák

Webáruház: ACE Telecom
Webáruház: Étterem Mester
Webáruház: Kazánwebáruház
Webáruház: Rádió 1 - Helyi rádiók médiatervező
Webáruház: Sima Liba
Webáruház: Bagolybeton
Webáruház: CsokoladéNET
Webáruház: Hotel-Platán
Webáruház: Darvas Képkeret
Webáruház: Dzsiko
Webáruház: FogFogorvos
Webáruház: Gyors cégalapítás online
Webáruház: Horgász webáruház
Előző
Következő