A honlapok építőelemei

Mint általában a termékeknek, a honlapoknak is megvannak a maguk építőkövei, amelyekből azokat a készítők összeteszik. Térjünk ezen a ponton ki ezekre az összetevőkre; úgy gondoljuk, hogy ezzel is további fogódzókat adhatunk a weblapkészítés árainak megértésében és korrektségük ellenőrzésében.

Alapelemek

Egy weboldal alapvetően HTML kódból, vagy HTML kódot generáló programokból, képekből, esetleg animációkból, ritkábban zenei elemekből és a navigációs renszerből állnak össze. Egy weboldal folyamatos, 24 órás elérhetőségét egy web szerveren való elhelyezése teszi lehetővé. A weboldalt egy beregisztrált, könnyen megjegyezhető, és a weboldal tartalmára jellemző domain név teszi mindenki által könnyen megtalálhatóvá és elérhetővé.

A szoftverek, modulok és az egyedi igények - és hatásuk az árra

Az Internet és a web erős fejlődésének köszönhetően a mai lehetőségekhez és igényekhez igazodva az utóbbi időben készülő honlapok többsége ún. dinamikus honlap. Ez lényegében azt jelenti, hogy a honlapok többé már nem egyszerű dokumentumok összekapcsolt halmaza, hanem valamilyen szoftver által az oldal megtekintésének pillanatában előállított oldalak. A dinamikus tartalmakkal és elemekkel a weboldalak érdekesebbé és nagyságrendekkel hasznosabbá fejlesztett alkalmazásokká váltak, valóban interaktívakká váltak. A dinamikus weboldalak sajátossága tehát, hogy gyakorlatilag tetszőlegesen komplex feladatok valósíthatók meg a háttérben futó programok által. A hírportálok, webáruházak, közösségi oldalak, fórumok, blogok, webes levelező programok, különböző adatbázis alapú alkalmazások, stb., mind-mind dinamikus weboldalak, nagy valószínűséggel Ön is nap mint nap találkozik ilyenekkel.

A dinamikus weboldalak - másik nevükön webes alkalmazások -, vagy azok moduljai (komponensei, összetevői) készülhetnek egyedi megrendelésre, vagy a különböző feladatokra felhasználhatók már elkészített modulok, ezeket már "csak" testre kell szabni és be kell illeszteni a készülő weboldalba. A weboldal elkészítésének az árát jelentősen befolyásolja az, hogy az adott honlap összerakható-e már meglévő elemekből, vagy egyedi szoftverfejlesztéseket kell-e végezni az igények kielégítéséhez. A szoftverfejlesztéshez is, ha jól akarjuk végezni, idő kell, az idő pedig pénz. A dinamikus elemek árképzéséről továbbiakat a következő részben olvashat.

A képet tovább bonyolítja, hogy az egyes modulok természetüknél fogva különböző komplexitásúak, így azoknak az ára is eltérő. Ráadásul az egyes modulokhozkülönböző kiegészítők tartozhatnak, ezek is eltérő bonyolultságúak. Egy modulra példa lehet egy webáruház, melyhez kiegészítőként tartozhat egy speciális kedvezmények megadását támogató kiegészítő. A fentiek miatt nagyon megéri arra törekedni, hogy a már létező modulokból és kiegészítőkből építkezzünk, és az egyedi igényeket ezek felhasználásával oldjuk meg. A legköltséghatékonyabb megoldás kiválasztása a fejlesztő csapat feladata.

Témakörök

Vissza a honlap készítés árazásáról szóló írásunk elejére.
  1. A minőségi honlap készítés
  2. A minőségi honlap
  3. Honlapok készítésére vállalkozók széles köre
  4. A hangsúly az egyedi igényeken van
Vissza a honlap készítés árazásáról szóló írásunk elejére.

Konklúzió - mit veszíthet, mit nyerhet?

Mit veszíthet azzal, ha nem a megfelelő embert, vagy embereket választja ki honlapjának elkészítésére, illetve mit – és mennyit – nyerhet azzal, ha honlapját a megfelelő csapat készíti el? A választ itt találja.

KapcsolatfelvételVegye fel velünk a kapcsolatot és mi elészítjük az Ön honlapját!

Webáruház készítés referenciák

Webáruház: ACE Telecom
Webáruház: Étterem Mester
Webáruház: Kazánwebáruház
Webáruház: Rádió 1 - Helyi rádiók médiatervező
Webáruház: Sima Liba
Webáruház: Bagolybeton
Webáruház: CsokoladéNET
Webáruház: Hotel-Platán
Webáruház: Darvas Képkeret
Webáruház: Dzsiko
Webáruház: FogFogorvos
Webáruház: Gyors cégalapítás online
Webáruház: Horgász webáruház
Előző
Következő